Inloop meditatiesessies bij Inward

Iedere week organiseert Inward meerdere meditatiesessies waar je zo kunt aanschuiven. Het is wel prettig als je vantevoren laat weten dat je komt, zodat de meditatieleraar weet wie hij/zij kan verwachten. De gesuggereerde donatie bedraagt € 5.

Aan de rechterkant kun je de kalender vinden. Je kunt via Meetup aangeven dat je wilt meedoen. Je kunt ook het inschrijfformulier van Inward gebruiken.

Op dinsdagavond worden er altijd sessies georganiseerd. In het algemeen wordt dan tweemaal dertig minuten gemediteerd. Standaard staat mindfulness op het programma. De tweede meditatie betreft dan vaak metta meditatie of loopmeditatie. Naderhand is er thee en de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

In mindfulness meditatie train je het oordeelloos bewustzijn van wat er zich op dit moment aan je voordoet. Je kunt daarbij meerdere verschijnselen als onderwerp nemen, zoals het lichaam, de adem, geluiden of gedachten. Na wat oefening kun je experimenteren met het loslaten van een vastomlijnd onderwerp en “zonder voorkeur” waarnemen wat er zich op dit moment aan je bewustzijn voordoet.

In metta meditatie visualiseer je radicale vriendelijkheid voor jezelf en anderen. Door je te richten op deze positieve emotie kom je langzaamaan (weer eens) in aanraking met een belangrijke waarheid: dat positieve emoties grenzeloos en onuitputtelijk zijn. Met grenzeloos bedoel ik dat positieve emoties die je voor jezelf ontwikkelt niet tot jezelf beperkt blijven. Hetzelfde geldt voor positieve emoties die je aan een ander geeft. Dit geven houdt bovendien niet in dat jij daardoor minder positieve emoties hebt. Bij de positieve emoties (vreugde, vriendelijkheid, liefde, compassie en gelijkmoedigheid) is het eerder zo dat het delen ervan zorgt voor méér positiviteit.

In de loopmeditatie werk je met de normale bewegingen van het lichaam om mindfulness – of metta – meer te integreren in je dagelijks leven. Daarnaast word je je op een andere manier bewust van de subtiele interacties tussen lichaam en geest, en tussen de verschillende zintuiglijke waarnemingen die zich aan je voordoen. In veel meditatieve tradities worden zitmeditatie en loopmeditatie afgewisseld om snel verdieping te bereiken.

Je kunt via Meetup aangeven dat je wilt meedoen. Je kunt ook het inschrijfformulier van Inward gebruiken. Tot ziens bij een van de meditatiebijeenkomsten van Inward!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *