Ware alchemie: van pijn naar genot

Wil jij vrij zijn van pijn?

Leer:

  • hoe je een gaatje kunt laten vullen zonder verdoving
  • hoe je met angst omgaat zonder medicatie
  • hoe je het genot ontdekt dat besloten is in het pijnlijke

De alchemisten zijn bekend vanwege hun zoektocht om lood in goud te transformeren. Dat kan worden geïnterpreteerd als een metafoor voor de transformatie van dagelijkse gebeurtenissen in hemelse ontmoetingen. Als je je perceptie van de realiteit verandert, verandert de realiteit vanzelf mee.

De wijsheidstradities uit de menselijke geschiedenis hebben dit inzicht vertaald naar praktische oefeningen. Onze levens zijn in wezen niet zoveel veranderd. We lijden nog altijd, krijgen nog altijd stress, we worden nog altijd verdrietig en boos en angstig en de hele mikmak. En de praktische oefeningen van de oude wijsheidstradities werken ook nog altijd.

Het inzicht dat het omarmen van hetgeen je momenteel miserabel maakt de sleutel is naar geluk, transcendentie en vreugde is niet nieuw. Niettemin is het nog altijd geldig.

Dit is de ware alchemie. Ontdek zelf dat genot in de ervaring van pijn besloten ligt. Ontdek dat het toepassen van dit inzicht in je dagelijkse leven je kan helpen dat leven lichter, verbondener en met meer aandacht te leiden. Het kan een tijdje duren om de subtiliteiten en nuances van dit inzicht volledig te realiseren, dus doe mee en begin nu.

Iedereen is welkom om mee te doen aan deze ervaringstocht naar werkelijk genot, hoewel het kan helpen als je al wat ervaring hebt met mindfulness, non-duale beoefening of Stoïcijnse oefeningen. Leg je paracetamol weg en doe mee met deze milde (en wilde) ontdekkingstocht :)

Wanneer: zaterdag 26 januari 2019, van 13:00 tot 17:00 uur
Kosten: € 45 pp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *