Mindfulness en metta meditatiegroep

Inward Meditatie organiseert regelmatig een meditatiegroep waarbij mindfulness en metta meditatie op het programma staat. Iedereen is welkom om mee te doen. Naderhand kun je blijven voor een korte lezing over de rol van mindfulness in het dagelijks leven, en eventueel wat napraten met een kop thee als je dat wilt.

De meditatie zelf duurt 45 minuten en volgt het volgende programma.

In het algemeen beginnen we met het richten van de aandacht. Dat gebeurt meestal op de ademhaling of een metta onderwerp. Dit versterkt de flow van de geest, oriënteert haar op harmonie en kan leiden tot een fijne, aanwezige staat van zijn.

Vervolgens laten we de aandacht los om choiceless awareness, of “mindfulness van je hele ervaring” te beoefenen. Door alle ervaringen van je zintuigen en je geest simpelweg te laten bestaan zonder er iets aan toe te voegen kom je op den duur tot de ontdekking dat je steeds meer keuze ervaart in je dagelijks leven over hoe je met de onderdelen van je ervaring kunt omgaan.

Je kunt – zeker in als beginner – regelmatig heen en weer pendelen tussen gerichte aandacht en ontspannen gewaarzijn. Dit wordt expliciet aangemoedigd omdat je op deze manier een goed begrip opbouwt van de manier waarop je geest zich op dit moment gedraagt. Je kunt dan bijvoorbeeld leren hoe je vaardig om kunt gaan met deze neigingen, die zich wel vaker zullen laten zien in je leven.

Er is tevens de mogelijkheid om specifiek aanwezig te zijn bij datgene dat waarneemt, en om dat onderdeel verder te verkennen. Dit brengt je in contact met dat deel van jezelf dat niet verandert als gevolg van ervaring – en waaruit liefde, schoonheid en vreugde voortkomen.

De meditaties worden begeleid, tenzij iedereen liever in stilte zit. Meditatiekussens en dekens zijn aanwezig. Het is ook mogelijk om op een stoel te zitten, om liggend aan de meditaties deel te nemen en om staande meditatie te doen.

Deze meditatiesessies kosten € 10 per persoon. Dit is een bijdrage in de kosten van de ruimte, de thee, de materialen en de verwarming. Mocht dit bedrag buiten je budget liggen dan is er altijd de mogelijkheid om minder bij te dragen. 


Je kunt je hieronder inschrijven. Dat wordt op prijs gesteld zodat duidelijk is wanneer we compleet zijn en kunnen beginnen.

  Je naam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Op welke datum wil je komen? (verplicht)

  Volgende bijeenkomsten:

  Er staan op dit moment geen inloopbijeenkomsten gepland. Als je op een later moment terugkomt, zijn ze er misschien weer...

  Neem je gasten mee? (hoeveel mensen?)

  Extra bericht?