Introductiecursus mindfulness meditatie

Heb je het idee dat je leven beter kan? Worden je kwaliteiten soms ondergesneeuwd door je minder fijne kanten? Zie je af en toe door de bomen het bos niet meer?

Dan kan mindfulness helpen.

Mindfulness helpt je om orde te scheppen in de wildernis die je geest soms kan zijn. Op een accepterende, niet-oordelende en liefdevolle manier.

De introductiecursus mindfulness meditatie van Inward verschilt van andere mindfulnesstrainingen. Het belangrijkste verschil is dat we de groepen lekker klein houden zodat iedereen optimaal de kans krijgt om deze bijzondere menselijke vaardigheid te leren. De meeste andere mindfulnesstrainingen vinden plaats in groepen van 10 of 12 mensen. Bij Inward zit je zelden met meer dan vijf andere cursisten in een groep.

Op verschillende momenten start er een nieuwe introductiecursus mindfulness meditatie. Op maandagen, woensdagen en vrijdagen, zowel in de ochtend als ’s avonds.

Kosten en kortingen Introductiecursus Mindfulness

Werkgevers hebben vaak potjes voor persoonlijke ontwikkeling. Betaalt je werkgever? Dan is het tarief € 495 ex BTW. Je ontvangt een factuur. Selecteer de bijbehorende optie “werkgever vergoedt” tijdens je aanmelding.

Om de mindfulnesscursus zo toegankelijk mogelijk te houden geldt voor particulieren een verlaagd tarief. Zie hieronder voor de verschillende startdata, particuliere tarieven en beschikbaarheid. Voor de duidelijkheid, als je werkgever de cursus vergoedt geldt de volledige prijs die hierboven is vermeld.

Aanvang van de cursusTijdstipVrije plekkenPrijs
Maandagavond 18 september 201719:30ja€ 295 Early Bird
Maandagavond 15 januari 201819:30ja€ 295 Early Bird

Studentenkorting van € 30 mogelijk, vraag ernaar in je aanmelding.

De cursus duurt acht ochtenden of avonden
Lokatie: Oudegracht aan de Werf 5

Klik hier om je in te schrijven.

Leer mindfulness bij Inward

Mindfulness gaat om het leren kennen van je eigen ervaring op ieder moment. Meditatie versterkt je focus omdat je je aandacht traint. Het geeft inzicht in je eigen processen en zorgt voor meer begrip voor jezelf en de wereld om je heen. Het maakt je milder en minder gedreven door emotie.

Maar bovenal laat mindfulness je zien dat je steeds je eigen werkelijkheid maakt. Dat je letterlijk op ieder moment meer inzicht kunt krijgen in de wildernis van je eigen geest. En dat vertaalt zich op den duur in zelfvertrouwen en meesterschap over jezelf en de richting die je leven op beweegt. Je wist altijd al dat je tot veel in staat was…

De introductiecursus mindfulness meditatie maakt je spelenderwijs bekend met de drie elementen van een gebalanceerde meditatiebeoefening: concentratie, mindfulness en liefdevolle vriendelijkheid. Je leert een aantal verschillende meditatievormen, zowel formeel als informeel, waarmee je dagelijks aan de slag gaat. Zo raak je vertrouwd met een verscheidenheid aan methodes die je in de rest van je leven kunt toepassen.

De wetenschappelijk bewezen voordelen van mindfulness meditatie

Wetenschappelijke studies omtrent mindfulness meditatie hebben de volgende resultaten opgeleverd. Mindfulness:

  • vermindert depressie, angstklachten en prikkelbaarheid
  • verbetert je geheugen, reactiesnelheid en mentaal uithoudingsvermogen
  • helpt bij het aangaan en genieten van vollere relaties met anderen
  • vermindert de sleutelindicatoren van chronische stress, waaronder hoge bloeddruk
  • versterkt het immuunsysteem en helpt zo mee om verkoudheid, griep en andere ziektes buiten de deur te houden

Deze acht-weekse introductiecursus houdt een rap tempo aan. Dat betekent dat van jou een actieve houding verwacht wordt. Je gaat zelfstandig aan de slag met de oefeningen. Je trekt per dag ongeveer een half uur tot een uur uit voor het huiswerk. Alleen zo heb je echt iets aan de introductiecursus.

Klik hier om je in te schrijven.

De docent

merijn-profiel

Merijn de Haen heeft zijn leven lang al interesse in de geheimen van het bewustzijn. Sinds 2009 mediteert hij dagelijks en sinds 2011 begeleidt hij een groeiende meditatiegroep. Die begeleiding heeft in februari 2015 uitgemond in het Inward meditatiecentrum.


Enkele testimonials:

Mindfullness has changed my life!
Since i have taken this course , i feel :
happier , with more energy , more focus , more relaxed , more clear into my mind.
If you want to find the real you and grow personally and take life easier , I invite you to attend to this course.
100 % recommendable!

Bárbara

The introduction into mindfulness meditation course offers opportunities to gain new perspectives, share insights and experiences, and is a safe environment to get to know the way your mind works better. I found it valuable to my process of personal development.

S. F.

De introductiecursus van Inward is een prettige, laagdrempelige instapcursus voor iedereen die kennis wil maken met meditatie. In acht weken krijg je als cursist een goed beeld van de basisbeginselen van meditatie en wat je er zoal mee kunt bereiken. Een aanrader.

Vincent Poeze

Thumbs up! Insightful, peaceful and a perfect moment for contemplation and ‘centering’.

Suzanne C.

An excellent oasis for meditation. Merijn, thanks again for everything!

Kamil

Het programma:

BijeenkomstOnderwerp
1concentratie meditatie
2mindfulness meditatie
3zelfbewustzijn
4zelfbewustzijn deel 2
5zelf-meesterschap
6zelf-transcendentie
7metta meditatie
8meditatie in het dagelijks leven

Algemene informatie mindfulnesscursus

De minimale groepsgrootte is 4 personen. Maximaal kunnen er 8 mensen deelnemen.

Tijdstippen Mindfulnesscursus

  • Sessies duren 120 tot 150 minuten.
  • Avonden beginnen om half acht en zijn dus uiterlijk om tien uur klaar.
  • Ochtenden beginnen om half tien en zijn uiterlijk om twaalf uur klaar.

Inbegrepen in het lesgeld

  • Lesmaterialen (syllabus, huiswerkopdrachten en geleide meditaties)
  • De toegangsprijs van de inloop meditatiebijeenkomsten op dinsdagavond (normale waarde € 10 per bijeenkomst)

Mindfulnesscursus in het Engels

Het kan voorkomen dat de cursus in het Engels wordt gegeven als er aanmeldingen zijn van mensen die geen Nederlands spreken. Als je dit liever niet hebt kun je dat in je inschrijving aangeven. We houden dan uiteraard rekening met je wensen.

In ieder geval worden alle cursussen gegeven door een tweetalige instructeur. Als er iets onduidelijk is, aarzel dan niet om om opheldering te vragen.

Maak gebruik van de uitgelezen mogelijkheid om deze essentiële vaardigheid te leren.


Inschrijving

Hieronder kun je je inschrijven. Wees er gerust op dat slechts 1 persoon (de instructeur) deze informatie onder ogen krijgt en dat deze informatie slechts gebruikt wordt om jouw ervaring zo gunstig mogelijk te maken. Als je besluit om toch niet mee te doen vernietigen we je informatie. Als je onverhoopt niet mee kunt doen omdat de groep vol zit en je wilt niet wachten op de volgende cursus vernietigen we je informatie. Als de cursus afgerond is vernietigen we sowieso je informatie.

Restitutie

Bij afzegging van je deelname aan een cursus zeven dagen voordat de cursus begint ontvang je een volledige restitutie. Daarna is geen restitutie meer mogelijk. Wel kun je je in overleg voor een toekomstige cursus inschrijven.

Je ontvangt binnen 24 uur bericht met instructies omtrent de betaling. Je inschrijving is definitief wanneer je betaling ontvangen is.

Je naam (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Je email (verplicht)

Waarom wil je meedoen met de introductiecursus? Alle gegevens die je hier invult worden vertrouwelijk behandeld.

Zou je er bezwaar tegen hebben als de cursus in het Engels wordt gegeven?

Maak je geen zorgen als er niets lijkt te gebeuren als je op “verzenden” hebt gedrukt. Je inschrijving is ontvangen en je ontvangt snel een antwoord!