Nieuwe introductiecursus meditatie begint op 6 mei 2015

Mediteren is goed voor de mens. Meditatie geeft je een betere concentratie, minder depressie, minder stress en minder zorgenmakerij. Meditatie helpt in je relaties met de wereld om je heen. Mediteren verhoogt je zelfinzicht en geeft je een dosis zelfliefde terwijl je jezelf tegelijkertijd beter leert te relativeren.

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat meditatie je op verschillende levensgebieden kan helpen. Maar wat ís dat nou eigenlijk, meditatie?

Ik kan je misschien beter vertellen wat meditatie niet is. Meditatie is niet het stoppen van je gedachten. Mediteren is niet wegzweven op de vleugels van een dagdroom of een mooie visualisatie. Meditatie is ook geen gebed.

Meditatie zoals we het hier bedoelen, en zoals de wetenschappers die al die prachtige uitkomsten hebben gevonden het getest hebben, houdt in dat je alles dat er op dit moment gebeurt op een specifieke manier beleeft. Met zo groot mogelijke aandacht. Met vriendelijkheid voor jezelf en volledige acceptatie. En zonder enig onderdeel van je ervaring op dit moment van je af te duwen of naar je toe te trekken. Met andere woorden: gelijkmoedig. Of zonder voorkeur.

Maar… ik kan dat allemaal heel mooi zeggen. Je kunt me zelfs geloven. Sterker nog, je kunt zo van de voordelen van meditatie overtuigd zijn dat je anderen gaat proberen te overtuigen. Maar als je het niet DOET dan heb je er niets aan. Het blijven dode woorden. De zoveelste stok om jezelf mee te kastijden.

Hoe doe je dat dan, mediteren? Hoe pak ik dat aan? Hoewel de instructies in feite vrij eenvoudig zijn komt er nogal wat kijken bij het werkelijk leren mediteren. Mediteren kost tijd. Iedere dag. Het kan lijken alsof er niets gebeurt. Mediteren kan frustrerend zijn, of saai. Of emotioneel, pijnlijk, irritant. Meditatie kan precies zo zijn, zoals jij je niet wilt voelen. Als je in termen van competitie wilt denken ben jij in meditatie je grootste tegenstander.

En je hebt ook nog wel iets anders te doen dan alleen maar te zitten mediteren.

Vandaar deze introductiecursus. Een gestructureerd programma waarbinnen je – in een groepssetting – stevig aan de slag gaat met de belangrijkste meditatietechnieken. Waar iedereen kampt met de uitdagingen die jij tegenkomt.

Praktische details van de introductiecursus meditatie

De cursus begint op 6 mei 2015 en beslaat vier woensdagavonden. Iedere avond duurt 75 minuten. We beginnen om acht uur en zijn dus om kwart over negen klaar. De kracht van de cursus ligt vooral in het thuis oefenen met de oefeningen. Zonder deze beoefening is de cursus weinig meer dan een gimmick. Meditatie is te vergelijken met het trainen van een spier; gerichte, regelmatige inspanning geeft de beste resultaten.

De prijs voor deze cursus bedraagt in de eerste helft van 2015 € 79. Daarna gaat de prijs omhoog naar € 99. Als je ooit de behoefte hebt gehad om te leren mediteren dan is dit je kans. De meeste andere meditatiecursussen kosten een veelvoud van dit bedrag.

Inward meditatiecentrum is zeer centraal gelegen, zowel in Utrecht als in Nederland. Het ligt op een steenworp afstand van het Centraal Station van Utrecht, zelf het meest centraalgelegen en drukstbezochte station van Nederland.

Aarzel niet langer en meld je aan voor de introductiecursus meditatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *