Mindfulness meditatie voor de moderne mens

Inward meditatiecentrum heeft maar één doel: mindfulness meditatie zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen die er maar interesse in heeft. Het oefenen van je aandacht op deze specifieke manier kan je veel voordelen geven, of je nou lekker in je vel zit of niet.

Of je nu langer wil leven, gezonder wil zijn, minder stress wil ervaren of meer aandacht wil hebben voor je omgeving, beoefening van mindfulness helpt je erbij. Mindfulness meditatie helpt je om jezelf beter te begrijpen, waardoor je op den duur ook anderen beter begrijpt. Mindfulness meditatie zorgt voor meer focus om de dingen aan te pakken die te veranderen zijn, meer acceptatie voor de dingen waar je geen invloed op hebt en meer helderheid om het verschil ertussen scherp te zien.

“Maar dat kan ik allemaal toch thuis?” Dat klopt! Het grootste deel van de beoefening van mindfulness doe je sowieso zelf, alleen, op een relatief stil moment. Dat kan echter ook een beetje eenzaam zijn. Daarnaast wordt de beoefening van mindfulness soms – in de drukte van het moderne leven – naar de achtergrond gedrukt. En dan merk je opeens dat je alweer dagen of wekenlang niet echt mindful bent geweest.

Inward meditatiecentrum fungeert als een soort support systeem. Je kunt hier een meditatiecursus volgen, ook in het Engels. Daarnaast kun je af en toe komen mediteren, alleen of in groepsverband, in één van onze wekelijkse inloopsessies. Inward organiseert bovendien ook meditatiesessies bij jou op kantoor.

Inward meditatiecentrum gelooft dat de meditatietechnieken zelf belangrijk genoeg zijn om ze te ontdoen van alle culturele baggage die er in de traditionele Oosterse religies aan vast is komen te zitten. Bij ons geen mantra’s, buigen naar beelden of omvangrijke theeceremonies. We doen gewoon, zoals Nederlanders dat gewend zijn, zonder poespas en zonder opsmuk.

Wil jij ook (leren) mediteren zonder gedoe? Kom dan gewoon eens langs bij Inward meditatiecentrum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *