Mindfulness thema bijeenkomsten op 13, 20 en 27 september

Ik krijg regelmatig een vraag over hoe meditatieve verdieping kan worden bereikt.

In de introductiecursus meditatie gaan we in op de drie elementen van een gebalanceerde meditatiebeoefening. Het algemene thema van meditatie blijft: het trainen van je geest. Daarvoor heb je alle drie deze elementen tot op zekere hoogte nodig.

Zonder scherpe aandacht heb je geen helder beeld van je geest. Zonder inzicht in je geestelijke processen ervaar je niet de vrijheid om te experimenteren met de manier waarop je ermee omgaat. En zonder de liefdevolle vriendelijkheid voor je ervaring op dit moment blijf je steken in het aantrekken en afstoten van onderdelen van je ervaring.

Deze drie elementen kunnen afzonderlijk tot op grote diepte worden ontwikkeld, dus het is niet verwonderlijk dat er nieuwsgierigheid bestaat naar de vraag

  1. hoe je geest nog beter getemd kan worden
  2. hoe je je geest nog persoonlijker kunt leren kennen, en
  3. hoe je je ervaring zoveel mogelijk kunt liefhebben.

Deze onderwerpen worden uiteraard uitvoerig behandeld in de verdiepingscursussen. Helaas valt zo’n cursus niet altijd op een voor jou gunstig tijdstip. Vandaar het idee van de themabijeenkomsten, die op zondagochtend plaatsvinden. Het plan is dat deze bijeenkomsten regelmatig terugkomen. Er wordt veel informatie aangeboden en dus haal je er de volgende keer wellicht weer iets heel anders uit.

Themabijeenkomst 1 op zondag 13 september behandelt de theorie en praktijk van concentratiemeditatie. Hoe krijg je je geest stil? En hoe schep je de voorwaarden zodat vreugde, kalmte en gelijkmoedigheid zich kunnen manifesteren?

Themabijeenkomst 2 op zondag 20 september gaat in op de ontwikkeling van mindfulness. We ontwikkelen mindfulness met betrekking tot lichaam, gevoelens, geest en geestelijke objecten om uit te komen bij een open bewustzijn waarin je alles kent zonder je ergens aan te verbinden.

Themabijeenkomst 3 op zondag 27 september focust op de verdieping van liefde. We gaan onderzoeken wat liefde voor jou betekent en nemen onze tijd om hopelijk uit te komen bij een staat waarin het genereren en uitstralen van liefde moeiteloos wordt.

Deze themabijeenkomsten zijn geschikt voor zowel beginners als doorgewinterde meditatoren. Er zal instructie worden gegeven, we doen soms oefeningen maar we zullen vooral ook veel mediteren. De bijeenkomsten duren 150 minuten. Het is daarom wel aan te raden dat je een half uur tot drie kwartier aan een stuk in meditatie kunt doorbrengen.

Hieronder nog even de data en tijden op een rijtje. Als je op de datum klikt word je naar de website van Meetup gebracht. Je kunt je daar aanmelden. Mocht je daar geen lid willen worden, dan kun je ook een mailtje sturen via het contactformulier of me bellen/smsen op 06 – 4742 8754.

 datum en tijd onderwerp kosten
zondagochtend 13 september 2015 om 10:00 Concentratiemeditatie € 25
zondagochtend 20 september 2015 om 10:00 Mindfulness meditatie € 25
zondagochtend 27 september 2015 om 10:00 Metta meditatie € 25

Hopelijk tot ziens bij een van de themabijeenkomsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *