Living the dream

Ok, nu is het vandaag, dag 1 van je nieuwe leven. Je begint vol enthousiasme. Je staat op als de wekker gaat, doet je ochtendding, bekijkt je dagplanning – die is zoals je hem verwachtte – en je begint vol goede moed aan je dag.


Dit artikel is een vervolg op Plan je leven, wees succesvol. Het is het zesde deel in een reeks van elf. Het vorige deel is Wees lief voor jezelf.


Dat betekent niet dat er niets mis kan gaan. Of dat iedereen – net als jij – super enthousiast met de eerste dag van de rest van zijn leven begonnen is. Betekent ook niet dat alles wat je probeert lukt, of dat alles waar je op vertrouwt blijft werken.

Welnee, onderweg naar een belangrijke afspraak staat de brug een half uur open; net als je je wilt gaan voorbereiden op een belangrijk examen begint er een brandoefening of besluit de gemeente dat de straat voor jouw deur moet worden opgebroken. Aardbevingen, chagrijnige onbeleefde mensen, ongelukken, sterfgevallen, letsel, spierpijn, verliefdheid; van alles en nog wat komt er op je pad.

Om over jezelf nog maar te zwijgen. Als je een beetje op mij lijkt dan is jouw wereld net zo rijk van binnen als het paleis van de Ottomaanse sultan. Of nóg rijker. Maar ook best volatiel. Je kunt al deze volatiliteit de macht geven om je leven te sturen, met als gevolg dat het volgen van je eerder opgestelde planning best een opgave wordt, om maar eens een understatement te gebruiken. Of je kunt je bewust zijn van het feit dat je een keuze hebt.

In weer een ander artikel heb ik geschreven over je hogere en je lagere zelf, die allebei een rol kunnen spelen in hoe je in het leven staat. En over de interne gewoonten die je besturen.

Je bewust zijn van deze delen van jezelf en er ook voor open staan maakt dat je na een tegenslag sneller weer terug op het padje bent.

Hoe belemmer jij je eigen droomleven?


Lees verder in het zevende deel van deze serie over het bewust aanpakken van je leven: Hoe blijf ik op koers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *