Petitie: Verlaag de BTW op mindfulness en yoga

Op de website petities.nl is recentelijk een petitie geplaatst die de Tweede Kamer oproept tot het verlagen van de BTW op meditatie, mindfulness en rustige yoga. Volgens de petitie is het opmerkelijk dat op “yoga waarvan je gaat zweten” 6% BTW wordt geheven en op andere vormen van yoga, alsmede mindfulness de volledige 21%. Het zou daarbij gaan om luxe goederen en diensten.

Het werken aan je mentale conditie is helemaal geen luxe, aldus de opstellers van deze petitie. Ze wijzen daarbij op de financiële en emotionele kostenpost die het fenomeen stress oplevert.

Stem hier mee voor het laten heroverwegen van de 21% BTW op yoga en meditatie door de Tweede Kamer.

Toen ik opmerkzaam werd gemaakt op haar bestaan had de petitie iets meer dan 6.600 handtekeningen. Om te worden overwogen door de Tweede Kamer moet allereerst een drempel van 40.000 handtekeningen worden gepasseerd.

Op dat moment is het risico dat de petitie wordt beschouwd als een Don Quixote-actie echter nog stevig. Dit is natuurlijk niet het enige gebied waar de grens tussen 6% BTW en 21% BTW wat arbitrair getrokken lijkt. Hoe meer handtekeningen, hoe waarschijnlijker het is dat de Tweede Kamer de petitie serieus neemt en niet als hamerstuk beschouwt.

Mijn oproep is dan ook om deze petitie massaal te ondertekenen. Dat kan anoniem. Klik op de link hieronder (of die hierboven) om je stem te laten horen.

Stem hier mee voor het laten heroverwegen van de 21% BTW op yoga en meditatie door de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *