Verdiepingscursus concentratiemeditatie begint op 17 augustus

Het temmen van je geest kun je leren. Gewoon bij Inward. Aan de hand van pertinente theorieën uit diverse meditatieve tradities. En aan de hand van praktische interventies die hun waarde hebben bewezen.

Het resultaat? Een geest die geneigd is naar kalmte en concentratie, in plaats van frustratie en ongerichtheid. Een getrainde geest die doet wat je van hem verwacht in plaats van steeds te verzanden in de waan van de dag. Een alerte geest die verandert wat te veranderen valt en accepteert wat niet veranderd kan worden.

Uiteindelijk zorgt deze vorm van meditatie voor een grotere mate van geluk, dankbaarheid en rust en een vermindering van stress, ontevredenheid en depressie. Één klein voorbehoud… Je moet het wel dóen, de meditatie.

Je kunt de meditatietechniek bij Inward leren of elders. Je kunt er tientallen boeken over bestuderen. In sommige landen kun je er zelfs professor in worden. Als je echter niet de tijd en de moeite neemt om daadwerkelijk iedere dag te mediteren dan zul je deze resultaten niet bereiken. (Althans, niet als resultaat van de meditatie.)

Als je aan deze cursus wilt deelnemen (en dat raad ik je natuurlijk van harte aan) dan is het zaak dat je een verbintenis met jezelf aangaat. Je gaat dan iedere dag tenminste een half uur lang oefenen met de materialen. Als je daar nu al over twijfelt kun je beter wachten op een volgende editie van de cursus, wanneer je deze afspraak met jezelf wel kunt maken.

Mocht je na deze donderpreek nog altijd geïnteresseerd zijn in de cursus concentratiemeditatie, schrijf je dan in. De cursus begint dus op maandagochtend 17 augustus, om 10:00 uur. Hij duurt acht maandagochtenden lang en kost €199. In deze acht weken ontwikkel je een nieuwe gewoonte: het dagelijks mediteren. Je leert scherper naar de bewegingen van je geest te kijken en je leert meer over de thema’s die je op dit moment bezighouden.

Daarnaast gaan we in op hoe je je geest zo geconcentreerd mogelijk kunt krijgen. Het oefenen van deze concentratie werpt vaak al snel vruchten af, hoewel de echt revolutionaire resultaten meestal pas na zes maanden oefenen zichtbaar worden. Geen korte weg dus, en ook geen eenvoudige. Maar wel de moeite meer dan waard!

Schrijf je hier in voor de cursus concentratiemeditatie en leer de ins en outs van het temmen van je geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *