“Maak van meditatie een gewoonte” project in augustus 2015

Wil je werk maken van je meditatiebeoefening? Gebruik dan de zomermaand augustus om deel te nemen aan het jaarlijks terugkerende project van Inward: Maak van meditatie een gewoonte.

Deelname is gratis.

Je hebt het vast vaker gehoord; mindfulness meditatie begint pas echt vruchten af te werpen als je het regelmatig doet – het liefst iedere dag. Door het regelmatig oefenen van je meditatiespier krijgt meditatief bewustzijn een kans om zich te ontwikkelen. Op deze manier verwerf je inzichten omtrent de processen die je tegenhouden of juist helpen. En door regelmatig mediteren kun je de rust vinden die je zoekt.

Maar het is vaak niet eenvoudig om elke dag de tijd en motivatie te vinden om ook daadwerkelijk te oefenen met mindfulness. Het kan dan helpen om te weten dat anderen dezelfde wens hebben en dat die anderen ook hun best aan het doen zijn om de tijd en motivatie te vinden.

  1. Om dit project luister bij te zetten is er het Inward meditatieforum waar je anderen kunt tegenkomen, ervaringen kunt delen en inspiratie kunt opdoen. Gebruik dit forum vooral ook om iemand te vinden die bereid is om als jouw accountability-partner te fungeren: iemand die weet dat je doel is om iedere dag te mediteren en die hetzelfde doel nastreeft. Door elkaar op de hoogte te houden van je vorderingen wordt het voor jullie allebei gemakkelijker om je aan je voornemens te houden.
  2. Daarnaast zullen we iedere ochtend (dat het niet regent) mediteren in het Utrechtse Julianapark. Ik zal er zelf zijn tussen 8:00 en 9:30 uur en je kunt gewoon aanschuiven. Op die manier wordt het gemakkelijker om je dag goed te beginnen. Omdat dit voor mij ook een gelegenheid is om te oefenen zal er dan geen begeleiding zijn – je kunt zelf een geleide meditatie op je smartphone of mp3-speler zetten als je wilt.

Uiteraard gaan we intussen gewoon door met de inloopbijeenkomsten op dinsdagavond in het meditatiecentrum en de andere activiteiten van Inward.

  • Iedere dinsdagavond vanaf acht uur mediteren we twee keer 30 minuten, gevolgd door thee en discussie. Kosten hiervan bedragen €5.
  • Zondagochtend 2 augustus is er de zondag zendag waarbij we 2,5 uur achter elkaar mediteren. Zitmeditatie wordt afgewisseld met loopmeditatie. Kosten €10.
  • In de introductiecursus leer je de basisoefeningen van een gebalanceerde meditatiebeoefening. Lesmaterialen, huiswerk en vrije toegang tot de dinsdagavond meditatiesessie zijn inbegrepen in de prijs van €99.

Lijkt het je iets om mee te doen aan het project “Maak van meditatie een gewoonte”? Meld je dan aan via het discussieforum! English forum topic here

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *