Over de oprichter en mindfulnessleraar

Merijn de Haen mediteert al jaren. Hij raakte als jonge puber geïnteresseerd in (Oosterse) spiritualiteit, wellicht vanwege de atheïstische opvoeding die hij tot dan toe had genoten. Gedurende zijn tienerjaren raakte hij bekend met allerlei methoden om het bewustzijn te verkennen en te manipuleren. In zijn twenties studeerde hij rechten en begon te ondernemen.

Maar het avontuur van het bewustzijn bleef aan hem trekken, en in 2009 – toen hij 33 was – besloot Merijn een dagelijkse meditatiebeoefening te beginnen. In 2011 begon hij de dinsdagavondgroep die nog altijd – jawel, iedere dinsdagavond – samenkomt bij Inward. Toen in 2015 bleek dat zijn woonkamer te klein was geworden voor de groep besloot hij Inward meditatiecentrum te beginnen.

Winst is geen motief bij Inward. Merijn heeft veel waardering voor de meditatieve technieken die het hem en talloze anderen mogelijk hebben gemaakt om waar te nemen waar ze zichzelf dwarszitten, en hij zet zich graag in om deze aan te bieden aan andere mensen die geïnteresseerd zijn in de hogere mate van vrijheid die dat oplevert. Geldgebrek kan dan ook nooit een beletsel zijn om deel te nemen aan evenementen bij Inward.

De reis naar binnen toe (–> inward, in het Engels) is een onmisbaar onderdeel van deze reis, en eentje die jammer genoeg onvoldoende wordt benadrukt in onze samenleving. Vandaar de naam van het meditatiecentrum.