Mindfulnesstraining (MBSR)

Heb je vaak het gevoel dat het je teveel wordt? Dat je niet kunt stoppen met denken, met malen en piekeren? Heb je last van stress of pijnklachten? Wil je je leven leiden met meer rust en aandacht?
Dan kan een cursus Mindfulness jou daarbij helpen.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness leert je om met open aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu, op een vriendelijke en niet-oordelende manier.

Via Mindfulness leer je met aandacht te leven. Je leert bewust omgaan met spanning en stress. Je leert vaker een stap terug te doen om op te merken wat er echt gaande is in jezelf.

Je leert vanuit rust en helderheid te handelen en bewuste(re) keuzes te maken. Er komt meer ruimte, balans en energie. Meer vriendelijkheid naar jezelf en anderen.

De Mindfulnesstraining (Mindfulness Based Stress Reduction Training (MBSR)) is een wetenschappelijk onderbouwde training, ontwikkeld in de VS door dr. Jon Kabat Zinn. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat deze training effectief is met betrekking tot stressreductie.

Inhoud Mindfulnesstraining

In acht wekelijkse groepssessies van 2,5 uur plus een stiltedag oefen je onder begeleiding verschillende aandacht-, meditatie- en yoga-technieken. Thuis oefen je met mp3’s. Ook oefen je met opmerkzaamheid in je dagelijkse leven. Tijdens de sessies wissel je huiswerk en oefenervaringen uit.

Belangrijk is je bereidheid om tijdens de training dagelijks ongeveer één uur te oefenen. Voorafgaand aan de training bespreek je in een kennismakingsgesprek of mindfulnesstraining bij jouw vraag en wensen past.

Mindfulnesstraining is geen therapie en geen gespreksgroep.

Praktische informatie

 

Startdatum: woensdagavond 16 September
Tijd: woensdagavonden van 19.15-21.45 uur (16/23/30 sep 7/14/28 okt 4/11 nov)
Oefendag: zondag 1 november van 13.30-17.30 uur
Kosten: € 495, inclusief werkboek + mp3
Trainer: Hanny de Win (030 – 273 55 18)
Locatie: Inward Meditatiecentrum, Utrecht

Inschrijving

Hieronder kun je je inschrijven voor de MBSR-cursus van Inward meditatie. Je ontvangt dan spoedig een e-mail met alle relevante informatie met betrekking tot het definitief maken van je inschrijving. Inward meditatie geeft een volledige restitutie als je uiterlijk zeven dagen voor aanvang van de cursus aangeeft niet te willen meedoen. Na deze periode kunnen we geen restitutie geven.

Fout: Contact formulier niet gevonden.