Cursus concentratiemeditatie – “Tem je geest”

Een geest die doet wat je hem opdraagt. Die zich gedraagt als een vrolijk gehoorzaam huisdier in plaats van een rebelse tiener. Een geest die op gezette tijden neigt naar kalmte, plezier en gelijkmoedigheid. Een sprookje?

Nope. Geen sprookje, en ook geen uitzondering. Iedereen kan dit bereiken, hoewel de weg ernaartoe eenvoudig noch kort is. Deze weg heet concentratiemeditatie.

De cursus “tem je geest” vormt een introductie op de meditatieve methoden die door de eeuwen heen zijn ontwikkeld voor het temmen van je geest. De meditatiecursus geeft een berg hands-on meditatieve interventies die je direct in je leven kunt toepassen.

Bovendien ga je gewoon heel veel oefenen met het bereiken van een stille geest. Het huiswerk ondersteunt je dagelijkse meditatiepraktijk. De geleide meditaties kun je de rest van je leven gebruiken om de stilte (weer) op te zoeken.

Een beetje achtergrond over concentratiemeditatie
Concentratiemeditatie is een hoeksteen van het achtvoudige pad van de verschillende boeddhistische tradities. De Zuid-Oost Aziatische boeddhisten noemen het jhana. De Chinese boeddhisten spreken over Chan en de Japanners hebben het over Zen. We kiezen in deze cursussen geen “partij” voor een specifieke traditie maar laten ons informeren door de relevante lessen uit alle tradities.

Praktische informatie cursus concentratiemeditatie
De cursus begint op maandagochtend 17 augustus 2015, om 10:00 uur,
duurt acht weken,
en kost €199.
Locatie: Inward Meditatiecentrum, Utrecht

Aanmelding
Hieronder kun je je aanmelden voor de cursus.

Fout: Contact formulier niet gevonden.