Individuele meditatiecursus

Wil je leren mediteren maar heb je geen zin in groepslessen? Dan ben je bij Inward aan het goede adres. Omdat Inward zich specialiseert in vormen van mindfulness meditatie die direct toepasbaar zijn in je dagelijkse bestaan is het cursusaanbod perfect op jouw specifieke levensomstandigheden toe te snijden.

Of je nou last hebt van zorgenmakerij, depressieve gedachten, ontevredenheid in je professionele of persoonlijke leven, je kunt bij Inward terecht. Ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat meditatie is en hoe het voor jou zou kunnen werken ben je van harte welkom!

Het doel van de individuele meditatiecursus is om jou alle gereedschappen in handen te geven om je eigen ontwikkeling te doorlopen en te stimuleren. Hieronder een aantal voorbeelden.

Jannes heeft af en toe last van zorgelijke gedachten die maar niet willen ophouden. Hij is nu zes jaar full-time aan het werk en heeft twee jaar geleden besloten om op termijn een eigen zaak te beginnen. Hij is zich ervan bewust dat de ontwikkelingsmogelijkheden bij zijn huidige werkgever beperkt zijn, en dat zal ook zo blijven. Hij heeft best vertrouwen dat hij zijn eigen broek zou kunnen ophouden maar iets weerhoudt hem ervan om de stap te nemen. Hij zou graag willen onderzoeken wat hem precies tegenhoudt, en daarnaast zou het fijn zijn om van zijn zorgenmakerij af te kunnen komen.

Door het volgen van de individuele meditatiecursus leert Jannes om zijn zorgelijke gedachten in perspectief te plaatsen. Hij is nu in staat om deze kwetsbaarheid om te zetten in een kracht: een kritische geest die hém gehoorzaamt in plaats van andersom. Hij is inmiddels begonnen met het opzetten van zijn eigen bedrijf. Hij gebruikt de gave van zijn kritische geest om zijn bedrijf zoveel mogelijk kans van slagen te geven.

Janneke heeft een druk leven. Werk, gezin, vrienden en hobbies beheersen het grootste deel van de tijd tussen wakker worden en naar bed gaan. Het is een rijk leven, met diepe relaties, meer dan genoeg uitdaging en een warm nest. Toch heeft ze het gevoel dat er iets mist. Dat al haar beslommeringen – hoe bevredigend ook – uiteindelijk van voorbijgaande aard zijn. Ze vraagt zichzelf met enige regelmaat af: “is dit dan alles?” Maar wat ze precies mist? Ze heeft eigenlijk geen idee. Ze speelt soms met het idee om een affaire te beginnen, van baan te veranderen of juist een sabbatical te nemen. Maar ergens voelt ze ook wel aan dat dat weinig zin heeft.

Door de individuele meditatiecursus leert Janneke dat haar ervaring continu verandert. Dat haar neiging om de prettige dingen in haar leven naar zich toe te trekken en onprettige dingen van zich af te duwen ervoor zorgt dat ze op een fundamenteel niveau onbevredigd blijft. Ze leert een techniek waardoor ze haar ervaring steeds verder kan verdiepen en ze toegang krijgt tot diepere lagen van haar geest. Het gevolg is een grotere rust en belichaming van haar ervaring. Ze zoekt minder naar “het geluk” buiten zichzelf maar handelt vanuit de plek van binnen waar ze al gelukkig IS. Ze leert wat het betekent om werkelijk in het hier en nu te zijn.

De individuele meditatiecursus (of privé meditatieles) is bovenal flexibel. We beginnen met een intakegesprek waarbij we van beide kanten bepalen of er een goede match bestaat tussen onze beider persoonlijkheden, en tussen jouw doelen en het aanbod van Inward.

Daarna volgt er een voorstel voor een traject. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw niveau van motivatie en realistische inzet. Natuurlijk wordt het traject toegespitst op jouw doelen en verlangens.

Het is belangrijk om te onthouden dat het deelnemen aan een individuele meditatiecursus inhoudt dat je dagelijks zelfstandig aan de slag gaat met de cursusstof. Meditatie heeft tijd nodig om “effectieve niveaus” in je leven op te bouwen, net als sommige vormen van medicatie.

Bij Inward meditatie & coaching ontmoet je mensen die – net als jij – volop in de maatschappij staan. Bij ons geen esoterische rituelen zoals het maken van offerandes, het zingen van mantra’s of het snuiven van wierook. Het accent ligt op jouw ervaring, gewoon zoals die op dit moment is en zonder heilige poespas.

Hieronder kun je meer informatie aanvragen of een introductiegesprek plannen. We zien ernaar uit om je te mogen begroeten!

Fout: Contact formulier niet gevonden.