Mindfulness en metta meditatiegroep op dinsdagavond

Iedere dinsdagavond organiseert Inward Meditatie een meditatiegroep waarbij mindfulness en metta meditatie op het programma staat. Iedereen is welkom om mee te doen. We beginnen om acht uur en zijn om half tien weer klaar. Achteraf kun je blijven voor een korte lezing over de rol van mindfulness in het dagelijks leven, en eventueel wat napraten met een kop thee als je dat wilt.

Wegens COVID-19 zijn de meditatiebijeenkomsten voorlopig opgeschort. Op deze pagina houden we je op de hoogte over de heropening.

Wegens COVID-19 is de ruimte beperkt. Omdat we anderhalve meter afstand houden is er slechts plek voor 9 deelnemers. Het kan dus zijn dat je na inschrijving een mailtje ontvangt dat de sessie helaas vol is. Bedankt voor je begrip!

De meditatie zelf duurt 45 minuten en volgt het volgende programma.

In het algemeen beginnen we met het richten van de aandacht. Dat gebeurt meestal op de ademhaling of een metta onderwerp. Dit versterkt de flow van de geest, oriënteert haar op harmonie en kan leiden tot een fijne, aanwezige staat van zijn.

Vervolgens laten we de aandacht los om choiceless awareness, of “mindfulness van je hele ervaring” te beoefenen. Door alle ervaringen van je zintuigen en je geest simpelweg te laten bestaan zonder er iets aan toe te voegen kom je op den duur tot de ontdekking dat je steeds meer keuze ervaart in je dagelijks leven over hoe je met de onderdelen van je ervaring kunt omgaan.

Je kunt – zeker in als beginner – regelmatig heen en weer pendelen tussen gerichte aandacht en ontspannen gewaarzijn. Dit wordt expliciet aangemoedigd omdat je op deze manier een goed begrip opbouwt van de manier waarop je geest zich standaard gedraagt. Je kunt dan bijvoorbeeld leren hoe je vaardig om kunt gaan met deze neigingen.

Er is tevens de mogelijkheid om specifiek aanwezig te zijn bij datgene dat waarneemt, en om dat onderdeel verder te verkennen. Dit brengt je in contact met dat deel van jezelf dat niet verandert als gevolg van ervaring – en waaruit liefde, schoonheid en vreugde voortkomen.

De meditaties worden begeleid, tenzij iedereen liever in stilte zit. Meditatiekussens en fleece dekens zijn aanwezig. Het is ook mogelijk om op een stoel te zitten, om liggend aan de meditaties deel te nemen en om staande meditatie te doen.

mindfulness met u-pas utrechtSinds januari 2019 worden de meditaties op dinsdagavond verzorgd op basis van donatie. Dat wil zeggen dat de meditaties, gebruik van de ruimte, materialen en de thee worden gedoneerd door Inward. Je kunt zelf ook iets doneren als je wilt. Voorheen kostten deze meditatieavonden € 10 per persoon. Dat is een aardige richtlijn om te hanteren. Je kunt ook de U-pas gebruiken.


Je kunt je hieronder inschrijven. Dat wordt op prijs gesteld zodat duidelijk is wanneer we compleet zijn en kunnen beginnen.

  Je naam (verplicht)

  Je email (verplicht)

  Op welke datum wil je komen? (verplicht)

  Volgende bijeenkomsten:

  No mindfulness?! Please check back later...

  Hoeveel gasten breng je mee?

  Extra bericht?