Mindfulness en metta meditatiegroep op dinsdagavond

Iedere dinsdagavond organiseert Inward meditatiecentrum een meditatiegroep waarbij mindfulness en metta meditatie op het programma staat. Iedereen is welkom om mee te doen. We beginnen om acht uur en zijn om half tien weer klaar. Achteraf kun je blijven voor een korte lezing over de rol van mindfulness in het dagelijks leven, en eventueel wat napraten met een kop thee als je dat wilt.

De meditatie zelf duurt 45 minuten en volgt het volgende programma.

In het algemeen beginnen we met het richten van de aandacht. Dat gebeurt meestal op de ademhaling of een metta onderwerp. Dit versterkt de flow van de geest, oriënteert haar op harmonie en kan leiden tot een fijne, aanwezige staat van zijn.

Vervolgens laten we de aandacht los om choiceless awareness, of “mindfulness van je hele ervaring”, te beoefenen. Door alle ervaringen van je zintuigen en je geest simpelweg te laten bestaan zonder er iets aan toe te voegen kom je op den duur tot de ontdekking dat je steeds meer keuze ervaart in je dagelijks leven over hoe je met de onderdelen van je ervaring kunt omgaan.

Je kunt – zeker in als beginner – regelmatig heen en weer pendelen tussen gerichte aandacht en ontspannen gewaarzijn. Dit wordt expliciet aangemoedigd omdat je op deze manier een goed begrip opbouwt van de manier waarop je geest zich standaard gedraagt. Je kunt dan bijvoorbeeld leren hoe je vaardig om kunt gaan met deze neigingen.

Er is tevens de mogelijkheid om specifiek aanwezig te zijn bij datgene dat waarneemt, en om dat onderdeel verder te verkennen. Dit brengt je in contact met dat deel van jezelf dat niet verandert als gevolg van ervaring – en waaruit liefde, schoonheid en vreugde voortkomen.

De meditaties worden begeleid, tenzij iedereen liever in stilte zit. Meditatiekussens en fleece dekens zijn aanwezig. Het is ook mogelijk om op een stoel te zitten, om liggend aan de meditaties deel te nemen en om staande meditatie te doen.

mindfulness met u-pas utrechtDeelname kost € 10. Als je minder kunt missen, mag je uiteraard minder betalen. Je kunt ook de U-pas gebruiken.

Tenslotte zijn er abonnementen beschikbaar, zowel per kwartaal/jaar, als ook strippenkaarten.


Je kunt je hieronder inschrijven. Dat wordt op prijs gesteld zodat duidelijk is wanneer we compleet zijn en kunnen beginnen.

Je naam (verplicht)

Je email (verplicht)

Op welke datum wil je komen? (verplicht)

Volgende bijeenkomsten:

  • 20 november 2018 - 20:00
  • 27 november 2018 - 20:00
  • 4 december 2018 - 20:00
  • 11 december 2018 - 20:00
  • 18 december 2018 - 20:00

Hoeveel gasten breng je mee?

Extra bericht?